Vanochtend was drama 😱 (en het was helemaal mijn eigen schuld!)

Nov 07, 2023

Vanochtend was drama! 😱

Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik enorm hou van vaste ritmes en structuren. Ze geven duidelijkheid en houvast! En: ze zorgen ervoor dat de doelen die ik mezelf stel en de gezinsvisie die wij hebben in de praktijk worden gebracht. 

Een belangrijk doel voor mij is dat ‘s ochtends iedereen relaxt en met een goed gevoel de deur uit gaat! Dat klinkt voor de één logisch, maar veel moeders zullen herkennen dat dit niet vanzelf gaat! 

🏫 Er moet een hoop gebeuren op de vroege ochtend om iedereen aangekleed, fris, gegeten, met gevulde tassen en een gezellige lach naar school te krijgen!

In de 15 jaar dat ik moeder ben zijn er veel verschillende soorten ochtenden langs gekomen! Van relaxt boekjes lezen en spelletjes doen tot stress, haast en 3 poepluiers tegelijkertijd!

Gelukkig heb ik in de afgelopen 15 jaar ook een aantal trucs en manieren ontdekt waardoor het wél relaxt kan zijn in de vroege ochtend!

πŸ‘‰πŸ» Het gebruiken van pictogrammen voor de volgorde van de dag! (Check hier een mooi pakket aan pictogrammen!) πŸ‘‰πŸ» De kinderen van jongs af aan zelfstandig leren om dingen te doen (in het begin kost het meer tijd, maar uiteindelijk heb je er winst bij!)
πŸ‘‰πŸ» Eerder opstaan dan de kinderen zodat ik rustig de dag kan starten (met koffie, een boek en stilte)

Vanochtend ging dat laatste even mis! Ik had de afgelopen nachten slecht geslapen dus ik besloot dat ik m’n wekker niet eerder hoefde te zetten onder het mom: ik ben toch al de halve nacht wakker. Maar toen was het ineens 06.45 en riep Ravi me lieflijk wakker!

Kortom, de winst van dit verhaal: een goede nacht gehad!
Het verlies: vervolgens liep ik te stressen om alles op tijd af te hebben! 
Moraal van het verhaal: niet iedere dag gaat perfect! 

Je kunt gewoontes en ritmes toepassen, maar er kan altijd iets gebeuren waardoor je planning anders loopt. Het is niet erg dat dit gebeurd, maar het is wel belangrijk om elke keer te evalueren waarom het niet lukte. 

‘Waarom reageerde ik kortaf?
Waarom zat ik niet lekker in mijn vel?
Waarom begon ik te schrueewen tegen mijn kinderen?

In de opvoedcirkel is dat de fase van evalueren en implementeren van nieuwe tools; zodat je jouw gezinsvisie en doelen in de realiteit kunt brengen. 

De opvoedcirkel is een methode die ik uitwerk in mijn online opvoedcursus 'Masterplan Doelbewust Opvoeden'.

>> Binnenkort komt er een blackfriday deal aan voor de zelfstudie variant <<

Nadat vanochtend de stress en onderlinge onenigheid op hoog niveau was geweest en ik iedereen apart op een plekje had gezet voor het ontbijt….had iedereen even de tijd gehad om af te koelen en te resetten…en konden ze toch nog even gezellig samen spelen voordat we naar school gingen!

Zo behaalde ik als moeder alsnog het doel van de ochtend waardoor ik trots kon zijn op mezelf ondanks dat niet alles perfect verliep!

Wil jij ook zelfverzekerd in het moederschap staan? Op vele manieren ondersteun ik moeders door middel van online opvoedcursussen, individuele coaching of met eenmalige APK-coachgesprekken. Wil jij weten wat bij jou past? Stuur me gerust een mailtje naar [email protected] of via social media @levenvanlinda