Zomertip 5: Zorg goed voor jezelf

Aug 03, 2022
 

Een hemelse balans! Dat klinkt goddelijk in de oren!

Toen God de aarde schiep, zorgde hij direct al voor een duidelijke balans. In zes dagen creëerde hij de aarde en werkte Hij aan alle praktische dingen die geregeld moesten worden. Op de zevende dag ging Hij rusten en genoot van al het werk wat Hij had verricht.
In het eerste bijbel boek werd als gelijk de toon gezet voor de juiste goddelijke balans: en balans tussen werken en rusten.

Maar toch lijk je als moeder altijd maar tijd tekort te hebben. Het gezinsleven is een race tegen de klok. De dag overkomt je soms en de moeheid die je kunt ervaren is zo intens dat je minder kunt genieten van de dingen om je heen.

Daarnaast gaat onze maatschappij 24/7 door en daardoor lijkt die scheiding tussen werken en rusten lastiger te realiseren dan ooit.

God heeft voor jou een hemelse balans bedacht. hij vindt het fantastisch dat je hard werkt en een actief leven leidt. Maar Hij wil niet dat je jezelf overwerkt en uit balans raakt. Het is aan jou om uit te zoeken hoe je die balans voor jezelf creëert en de grens kunt trekken als het nodig is. Zoek naar momenten om energie op te laden, zowel mentaal als fysiek.

Daarom is het goed om regelmatig van een afstandje te kijken naar hoe we omgaan met onze energie en tijd. Door even bewust na te denken over hoe jij jouw leven op dit moment invult, kan je bepalen of dit het leven is wat je voor ogen hebt.

Jij creëert jouw ideale balans door jouw tijd in te vullen aan de hand van jouw persoonlijke visie en waarden.

Een belangrijk onderdeel van deze opvoedcursus is om te kijken hoe jij jouw balans als moeder in orde houdt. Want ik geloof dat het een prioriteit is om zelf lekker in je vel te zitten, zodat je van daaruit goed voor jouw gezin en de mensen om je heen kunt zorgen!

Door te kijken naar de energiegevers en energievreters kan je gaan ontdekken hoe je dat invult in jouw dag en week.

Jezus trok zich ook regelmatig even terug op het meer of op een berg om tijd te besteden met Zijn Vader. Hij had het nodig om eerst op te laden, voordat Hij weer uit kon delen aan de menigte. Zo geldt dat ook voor jou! Hoe ga jij dat de komende zomerperiode doen?