Hoe je niet onzeker wordt van die schoolpleinbrigade

Apr 23, 2022
 

Je kent het wel: De schoolpleinbrigade.

Altijd datzelfde groepje vrouwen wat bij elkaar staat iets buiten de zone van het schoolplein. Haren keurig gestyled, strakke lippenstift op en breed lachend met hun witte prodent-tanden!

Er gaat van alles door je heen: wat valt er toch te lachen? Waarom kunnen zij zo makkelijk met een ander praten terwijl ik niet weet hoe ik een gesprek moet starten? En hoe on earth krijgen zij zichzelf zo mooi opgemaakt?

Voor je het weet slaat de twijfel naar binnen en blijf je liever in je auto zitten wachten om je kind van school te halen in plaats van het aan het schoolhek op te wachten.

Ik hoor dit soort scenario’s heel vaak terug van moeders die ik coach.

En echt…dat zijn geen zielige vogeltjes of vrouwen die nooit hun huis uit komen. Nee, dat zijn gewoon vrouwen zoals jij en ik!

Van de buitenkant zie je er niks van; maar van binnen vreten ze zichzelf op!!

In deze video wil ik je inspireren om deze gevoelens van onzekerheid om te zetten in een kracht!

Daarom voor jou 3 tips als je de volgende keer aan het schoolplein staat (of waar dan ook ;-)) en jezelf betrapt op deze gevoelens:

1. Kijk naar deze vrouw en benoem drie dingen waarvan je vindt dat ze het goed voor elkaar heeft. (yes, zij heeft een lippenstick die blijft zitten. Ze heeft een prachtige leaseauto met een open dakje én haar kind heeft geen gaten in de broek na een dag buiten spelen!)

2. Bedenk aan de hand van deze drie dingen of jij deze dingen ook zou willen of dat het iets is wat je leuk vindt voor de ander. Dus die lippenstick: baal je eigenlijk van je eigen lippenstick en ben je daarom jaloers op de hare? Wil jij zelf ook zo’n mooie auto of ben je gewoon blij voor haar dat ze met dit mooie weer hierin kan rijden?

3. Waarin kan jij leren van deze vrouw? Wat aan haar kan jou aanzetten tot iets nieuws? Als jij baalt van jouw eigen lippenstick…wat weerhoudt je ervan om je te laten adviseren voor een nieuwe? Gaten in de broek van je kind…vind je dat echt zo erg, of kan je ook bedenken dat jouw kind gewoonweg heerlijk buiten heeft gespeeld? Die mooie leaseauto is te gek! Heb jij het ervoor over om je werk en geld aan te passen zodat je die auto ook kunt rijden of ben je tevreden met de fiets of de auto waar je nu in rijdt?

Door te beginnen met kijken naar een persoon vanuit een bril van waardering….komen gevoelens gelijk heel anders binnen!

In plaats van je te laten intimideren door die ander; wordt je ineens geïnspireerd door de ander!

En in plaats van dat je onzeker wordt van die ander; ga je heel bewust nadenken over waarom jij doet wat jij doet!

Deze en nog veel meer tips en tools ontvang je in het Masterplan Doelbewust Opvoeden. Een online programma waarbij je aan de slag gaat met jouw eigen identiteit, jouw rol als moeder en vrouw! Kijk voor meer informatie op mijn website!

Oh en ik daag je uit!
De volgende keer dat de schoolpleinbrigrade bepaalde gevoelens bij je oproept: ga dan eens deze 3 voorgaande punten af!