Zomertip 9: Repeat!

Aug 30, 2022
 

Aan het begin van de zomer stelde ik een aantal moeders de vraag: “Waar kijk jij het meest naar uit deze zomervakantie?”. Unaniem werd deze vraag beantwoord met het verlangen naar quality time met de kinderen. Even geen andere bezigheden, afleidingen en tijd belemmerende activiteiten.

Inmiddels zijn we alweer aan het einde van de zomerperiode en ik hoop ik van harte dat je dit ook echt hebt kunnen ervaren met jouw gezin. Even een apart gezette tijd waarin je dichter bij elkaar bent gekomen

Tegelijkertijd kunnen we niet in een bubbel blijven leven en gaat het leven op en neer. Soms niet een klein beetje maar juist met enorme golven en bewegingen. En hoe zorg je er dan voor dat het leven ook buiten de zomervakanties enigszins relaxt en stressloos gaat?!

Eigenlijk is het: Repeat.

Ja repeat. Want alle tips die ik je in de afgelopen periode heb gegeven zijn natuurlijk toepasbaar op iedere dag.

1️⃣ Bepaal je doel. Met een doel en een visie bepaal je de richting waar je naartoe wilt als gezin. Aan de hand van gezinswaarden kleur je deze visie in en praktiseer je datgene waar je van droomt.
2️⃣ Geef een herkenbare structuur. Dit geeft houvast aan jouw kinderen.
3️⃣ Maak het ritme zichtbaar zodat alle gezinsleden begrijpen wat er van elkaar verwacht wordt.
4️⃣ Wees pro-actief. Kijk en plan vooruit zodat jij als volwassene onderlinge conflicten en onduidelijkheid kunt voorkomen.
5️⃣ Wees goed voor jezelf. Je kunt immers alleen goed voor anderen zorgen als je zelf lekker in je vel zit.
6️⃣ Leer nieuwe vaardigheden. Blijf met elkaar in ontwikkeling.
7️⃣ Creëer rituelen en tradities. Dit markeert de visie en kernwaarden van jouw gezin.
8️⃣ Spreek de juiste liefdestaal zodat de liefdestank van jouw gezinsleden gevuld blijven.

Opvoeding is een cyclus waarin je continue ronddraait. ik noem dit de opvoedcirkel.

Een cirkel waarin je visie bepaalt, vervolgens tools eigen maakt om positief op te voeden en dit implementeert in jouw gezin en daar een balans in vindt.

Maar…het leven is dynamisch. En als er iets gebeurd waardoor jij je balans kwijtraakt, dan moet je weer terug naar je visie om weer met behulp van opvoedtools die balans terug te vinden.
of als er in het leven van jouw kind iets gebeurt wat een heleboel emoties losmaakt; dan wordt je als opvoeder weer even geschud om na te denken over: wacht eens even, wat gebeurd er nu en hoe wil ik daarmee omgaan.

opvoeden is nooit klaar. En je hebt het ook nooit in 1x ontdekt. Het is een continue proces.

 

 

Ik heb 3 fases ontdekt waar je als moeder continu in circuleert. En hierover wil ik je graag meer vertellen tijdens de gratis webinar op dinsdag 6 september om 20.00 uur.

Ik geloof dat deze webinar je een vliegende start kan geven voor het nieuwe schooljaar én zelfs alle jaren daarna!

Geef je gratis op via mijn website https://www.levenvanlinda.nl/webinar