Zomertip 4: Wees pro-actief

Jul 26, 2022
 

Liggen de tennisrackets al in de auto? Hebben we extra pakken luiers? En heb jij nou de slaapknuffels in de goede tas gestopt?!

Op vakantie gaan is een hele onderneming!

Vakantie?! Eén dagje weg op zichzelf is al een hele onderneming!

Genoeg flesjes water? Een schone broek voor het geval iemand door de modder rolt en nog wat kleurboeken voor in de auto!?

Veel stress ontstaat doordat we tijdnood hebben of gebrek aan volle focus. Dat is ook logisch. Je hebt honderd ballen in de lucht te houden en er zit structureel te weinig uren in een dag en te weinig dagen in een week!

Ja…zelfs in een vakantie waarbij je zo min mogelijk afspraken hebt, vliegt de tijd door je vingers!

Toch heb ik ook ontdekt dat met behulp van pro-actief handelen je dat gevoel van die honderd ballen een klein beetje kunt verlichten. Want…eigenlijk weet je van tevoren al dat jouw kind ergens onderweg naar Frankrijk gaat vragen of jullie er al zijn! En als je 6 weken thuis vakantie viert, dan komen er sowieso verveelmomenten!

Door pro-actief te handelen ga je van tevoren nadenken hoe je als moeder kunt reageren op deze situatie.

Een lange autorit kan je invullen met leuke spelletjes. De kinderen kan je ieder uur belonen met een klein cadeautje die je van tevoren hebt ingekocht. Of die lange thuis-vakantie kan je opsplitsen door iedere week een bijzondere activiteit te organiseren.

Bedenk waar je als moeder het meest tegenop ziet en welke kleine oplossingen je van tevoren kunt bedenken om hiermee om te gaan. Zo heb je in je kontzak alvast een scenario aan oplossingen!!

In de webinar ‘Zonder stress met jouw gezin de zomer in!’ vertel ik je uitgebreid over hoe je pro-actief de zomer in kunt gaan. Registreer je gratis op www.levenvanlinda.nl en je krijgt direct toegang tot de replay.