Kan je van je passie je werk maken?

Sep 05, 2022
 

In deze video wil ik je iets meer een kijkje geven in mijn hart. Ik realiseer me dat ik via social media en onze deelname aan het TV-programma ‘Waar doen ze het van?’ al veel van mezelf heb laten zien; maar tegelijkertijd is alles altijd maar een fractie.

Ik krijg weleens de opmerking: ‘oh maar ik weet wel hoe je dat bedoeld!’ of ‘ja daar heb je over verteld op instagram’.
En dat klopt! Alleen dan nog is dat altijd maar een klein deel.

En eerlijk is eerlijk. Ik ben aan het zoeken naar de manier waarop ik aan de ene kant elke keer een authentiek beeld van mezelf neer kan zetten. Want dat is wie ik wil zijn.
En aan de andere kant kost het heel veel tijd om social media bij te houden en ontbreekt het me simpelweg soms aan tijd om ermee bezig te zijn.
Weer anderzijds heb ik ook mijn coachingsprogramma’s waar ik jullie over wil vertellen. Maar ik wil weer niet dat dit te marketingachtig is, want daar hou ik niet van.
Maar ja, anderzijds geloof ik echt dat dit van grote meerwaarde voor moeders is.

Kortom: Deze video waarin ik je een stukje meeneem in mijn hart en passie.

Als jeugdhulpverlener en coach heb ik veel ervaring als professional op het gebied van opvoeding. Nog meer als moeder van 4 kinderen in de leeftijd van peuter tot en met tiener. Want samen met mijn man en kinderen vormen we een levendig gezin!

Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik ‘later als ik groot zou zijn’ wilde werken met kinderen en tieners die geen goed thuis hadden. Dit varieerde van ambitie om te werken in een jeugdgevangenis tot aan als zendeling naar de arme kindjes gaan.

Via mijn studie SPH ben ik gaan werken in de jeugdzorg, waarna ik jaren in mijn kerk heb gewerkt met kinderen, tieners en gezinnen. Ieder jaar zet ik een periode apart om te bidden en in gesprek te gaan met mezelf en God over hoe ik invulling geef aan mijn leven. Het is geen hocus pocus. Het is wel focus.

Ik geloof namelijk dat God aan jou en mij gaven en talenten heeft gegeven om ze tot vol potentieel te laten komen. En ik geloof ook dat als je doet waar je goed in bent en als je kunt bewegen op plekken die voor jou als ‘gemakkelijk’ en ‘gewoon’ voelen, dat je dan een bijdrage kunt leveren aan de levens van anderen.

Als voorbeeld: vraag een dominee om te vertellen over een verhaal uit de bijbel en hij zal zonder moeite en vanuit zekerheid jou vertellen over de Bijbel.
Een huisarts vindt het reuze interessant om een complexe gezondheidssituatie op te lossen.
Vraag een econoom om jouw wat meer inzicht te geven over jouw hypotheekcijfertjes en ongecompliceerd zal hij begrijpen hoe jij ervoor staat.

Zo ben ik in gesprek over kinderen en je zult aan mijn gezicht zien dat ik ervan geniet om na te denken over opvoedsituaties, keuzes en richtingen die je als moeder kunt maken.

Zo heeft iedereen een spot, een passie, iets wat haar triggert om van te glimlachen en dr tanden in te zetten!

Moet iemand de meeste bijbelkennis hebben om de beste dominee te zijn?
Weet een huisarts werkelijk alles van het menselijk lichaam?
Moet iemand alles weten van de hypotheek om jou uit te kunnen leggen hoe jouw financiële situatie ervoor staat?

Nee hoor.

Iemand moet alleen de klik met jou hebben, de chemie zodat je kunt leren van die ander.

Vaak wordt mij de vraag gesteld: “Dus jij weet alles over de beste opvoeding?”
Oh nee! Ik weet zeker niet alles over opvoeden en ik doe zelf ook zeker niet alles goed in de opvoeding.

Maar dat hoeft ook niet en dat kan ook niet.

Wat wel kan is dat je elkaar precies die stappen verder helpt die de ander op dat moment nodig heeft. En dat is wat ik voor jou wil zijn. En daarom kan je op mijn website diverse dingen vinden die jou als moeder verder op weg kunnen helpen. Een gratis E-book, webinar of 1 van mijn online programma’s.

Als jij met mij een klik ervaart en je wilt met mij samenwerken. Voel je vrij om mij te contacten!

-------------------------------------------------

 

Morgenavond dinsdag 6 september geef ik een gratis webinar ‘Met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!’

Meld je hier aan: https://www.levenvanlinda.nl/webinar