Home

Mama, jij hebt ook vakantie!

levensstijl opvoedtips Jul 24, 2023
vakantie

Jouw rol als moeder is er niet één die je naast je neer kunt leggen. Het is niet zoals jouw baan waarvan je misschien nu even vakantie hebt. Nee het moederschap is wie jij bent!!

Ik weet nog goed mijn eerste zomervakantie met onze oudste dochter Joëlle. Zij was een half jaar en we zouden met z’n 3-tjes naar Griekenland gaan.

‘Oh heerlijk’ dacht ik! ‘Lekker een boekje lezen in het vliegtuig, uitgebreid uit eten met Peter en tot rust komen onder de zon!’

Die illusie was ik al kwijt toen we nog aan de grond stonden van Schiphol. 🙄

Want vakantie vieren met kind is gewoon anders dan zonder kind. En ik moest leren ontdekken hoe ik kon ontspannen in mijn nieuwe rol als moeder en mét een kind!

Dat ging niet altijd vanzelf.
Dat gaat niet altijd vanzelf.

Maar het helpt me om mij hier dus af en toe aan te herinneren: Mama heeft ook vakantie!

In de cursus ‘Genadig moederschap’  kijken we naar de dingen in het leven die jou energie geven en nemen. Want er is een hele lijst van activiteiten waarvan je misschien denkt dat het moet…maar is dat ook zo? En hoe kan je keuzes maken die helpend zijn voor een goede balans voor jou als moeder?

Tijdens het maken van deze opdrachten zal je inzicht krijgen in jouw knelpunten en overwinningen, zodat je kunt sturen richting de ideale balans die jij voor ogen hebt.

Trouwens, één van de dingen die mij helpen om dat vakantiegevoel te ervaren is door de huishoudelijke taakjes in huis te verdelen!

Dat gaat heus niet altijd zonder mopperen; maar inmiddels weten ze dat het erbij hoort en is het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Kijk op https://www.christelijkopvoeden.nl/zomer voor een leuk zomerpakket!