He is the King above all Kings

christelijk geloof Apr 24, 2023

Het koningshuis versus de kerk

…het levert altijd een hoop gespreksstof op. Want voor de één is het geldverspilling, allemaal niet zo nodig en vooral een ‘buitenkant’. De ander hecht waarde aan de traditie, de vorm, het sociale of de diplomatiek en structuur die het geeft.

De gespreksstof die het koningshuis in deze week geeft in de media vind ik altijd interessant. Krantenkoppen dat het belachelijk is wat het allemaal moet kosten zo’n koningsdagconcert of hoe duur de jurken van de prinsessen zouden zijn! Een pagina verder lovende uitingen over de sociale kant van de koninklijke familie en de verbindende factor die ze zijn voor ons volk.

Zo is het soms ook met de gespreksstof over de kerk. Op het ene platform maakt de ene kerk de andere zwart of wordt er op een forum massaal van mening gewisseld. Terwijl er ook plekken zijn waar onderlinge bemoediging en behulpzame verbinding is.

Meningen.
Ze zijn er altijd en overal.

Toch gaan we komende week waarschijnlijk massaal koningsdag vieren, want een feestje zijn we altijd wel voor in 😉
Toch zullen de meeste christenen of kerkgangers elkaar ten diepste vinden in dat ene: namelijk Jezus.

Deze eerste Motivation Monday wil ik je bemoedigen om je ogen te richten op Jezus, de koning der koningen. Je niet af te laten leiden door vormen, details of tradities. Maar te focussen op Gods oneindige liefde voor jou! ❤️🙌🏻

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.