Home

Mijn 7-weekse pre-zomer-challenge

keto levensstijl Jun 15, 2024

Ik durfde er eigenlijk niets over te posten op mijn social media. Want: zoveel mensen, zoveel diëten, zoveel meningen! Maar goed, het is het 'Levenvanlinda' dus ik wil je mijn positieve ervaringen met deze challenge niet onthouden!

Vorig jaar ben ik een behoorlijk aantal kilo's aangekomen doordat ik vanwege een ongeluk veel op bed had gelegen. Dus ging ik op zoek naar een manier om snel en makkelijk af te vallen. Zo kwam ik op bij de Keto-challenge van Makkelijk Afvallen.

Ik ben toen 8 kilo afgevallen; waarvan in alle eerlijkheid ik er daarna zeker weer 3 aankwam haha maar éh: nog steeds netto 5 kilo er vanaf! Kortom, ook dit voorjaar ga ik er weer tegenaan en geef ik mezelf een positieve boost richting de zomervakantie.

Het Keto dieet is een extreem koolhydraatarm dieet waarbij je calorie-inname voornamelijk bestaat uit vetten en eiwitten. Je gaat dus koolhydraten (oftewel suiker) vermijden, maar je moet wel zorgen voor voldoende vezels, vitaminen en mineralen.

Als je alle informatie gaat lezen over het Keto Dieet dan kom je in een zogenaamde staat van ‘ketose’. Normaal gesproken haalt je lichaam energie uit koolhydraten die je via voeding binnenkrijgt. Wanneer je lichaam niet voldoende koolhydragen binnen krijgt (zoals bij het Keto dieet), gaat het op zoek naar een andere bron van energie. Je lichaam schakelt over op vetverbranding. Dit proces wordt ‘ketose’ genoemd.

Om in ketose te komen zal je dus heel weinig koolhydraten moeten eten en veel vetten en eiwitten. Een ketogeen dieet bevat maximaal 50 gram koolhydraten per dag. Het is dus verboden om pasta, brood, rijst en aardappelen te eten. Maar ook fruit past niet in een ketogeen dieet, omdat dit teveel koolhydraten bevat.

Mijn doel voor de zomervakantie is om af te vallen en met behulp van gezonde patronen weer een boost te geven aan mijn levensstijl. Het liefst in een korte tijd, met niet al te veel moeite en zonder allerlei voedingswaarden te moeten tellen en druk te zijn met allerlei moeilijke menu’s.

Een duidelijk, zwart-wit eetschema helpt mij om me een periode te houden aan gezond eten. In het boek Keto-challenge van Makkelijk Afvallen zijn heerlijke recepten te vinden. Daarmee eet ik gezond, heb ik geen hongeraanvallen vanwege de eiwitrijke maaltijden en daarmee is dit dieet goed vol te houden.

Plus in het boek vind je dus een op maat gemaakt schema zodat je weet dat de afwisseling tussen alle vitamines en mineralen in verhouding zijn voor wat je tijdens het Keto dieet nodig hebt. Dat zorgt ervoor dat ik niet zelf hoef bij te houden welke voedingswaarden ergens in zitten of moet tellen welke hoeveelheden ik dagelijks binnen krijg.

Kortom, waarom ben ik enthousiast over deze 7-weekse pre-zomer-challenge?
- In een korte tijd relatief veel gewichtsverlies behalen
- Strenge en duidelijke richtlijnen wat je wel en niet mag eten
- Lekkere en nieuwe recepten die je ook na de Keto Challenge in je eetpatroon kunt behouden

Ik weet dat er veel voors en tegens te noemen zijn voor ieder soort dieet. Ook de meningen voor een Keto Dieet zijn divers. Het is dus belangrijk dat je voor jezelf bekijkt wat je doel is met een dieet en aan de hand van jouw eigen karakter te kijken wat daarbij past.

Voor mij persoonlijk werkt een kort en krachtige periode van het Keto dieet om mij een duw in de goede richting te geven. Maar er zijn natuurlijk een heleboel andere manieren om invulling te geven aan jouw doel!

Klik hier om een kijkje te nemen op de website van Makkelijk Afvallen voor alle opties!

 

 

 

 


* Deze blog bevat affiliate links omdat ik ambassadeur ben van Makkelijk Afvallen. Voor jou zijn artikelen tegen actieprijzen te bestellen en ik ontvang een klein percentage vergoeding voor mijn aanbeveling.