Je verleden is níet jouw toekomst

christelijk geloof May 01, 2023

Levenslessen worden gevormd door de positieve en negatieve ervaringen die jij hebt gehad. Het verleden is ‘tekenent' voor jouw blik en visie op de wereld. Tegelijkertijd geloof ik dat het verleden niet 'bepalend’ hoeft te zijn voor jouw toekomst.

Dat dit niet vanzelf gaat, dat begrijpen we allemaal.

Dingen die je meemaakt kunnen heftig, verdrietig en schadelijk zijn.

In deze week van dodenherdenking en bevrijdingsdag horen we de verhalen hiervan terug. Dat patronen en overlevingsmechanismen ontstaan naar aanleiding van de gebeurtenissen die mensen in de oorlog hebben meegemaakt.

Maar je hoort in deze week ook hoeveel veerkracht mensen juist ná de oorlog hadden om te focussen op een toekomst vol van hoop, leven en vreugde! Juist omdat ze wisten wat ze NIET wilden!!

Betekent dit dan dat we alles maar moeten vergeten? Dat het verleden er niet mag zijn? Dat je geen last meer kan of mag hebben van gebeurtenissen uit het verleden?

Ik zie het zo:

Als jij Jezus aanneemt als jouw redder en verlosser dan ben jij in één vingerknip verlost en vrij gemaakt. Door te geloven in de dood en opstanding van Jezus ga je een nieuw verbond aan die gericht is op een relatie met God de Vader. De weg is vrij om vrijmoedig bij de Vader te komen, zonder schuld, zonder schaamte, zonder veroordeling.

Daarna begint het proces van jezelf vernieuwen. Je denken en je gewoontes vernieuwen en dit richten op wat God voor jou bedoeld heeft.

En dat gaat niet altijd in één enkel moment.
Dat is een proces.
En een keuze.
Ieder dag opnieuw.

❤️ Vandaag wil ik je bemoedigen: maak de keuze, zeg het hardop, misschien wel voor het eerst: “Ik ben een kind van God. Iedere dag wil ik met U wandelen en kiezen voor een toekomst vol van hoop, leven en vreugde. Vader dank U wel dat U een God van dichtbij bent. U ben erbij, ook vandaag! Dank U wel!”

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.