It takes a village to raise a child

Sep 18, 2023

Nu alle kids weer naar school gaan en je uit de gezinsbubbel bent…merk ik weer hoe belangrijk de invloeden zijn die anderen op mijn kinderen hebben!

Meningen van vriendjes en vriendinnetjes, opmerkingen als ‘ja maar, juf zegt…’, of ‘die vindt…’

Ik heb al eerder met je gedeeld hoe heerlijk ik die gezinsbubbel vindt tijdens vakanties; maar de realiteit is dat de samenleving een groep mensen is die nou eenmaal invloed heeft op hoe mijn kinderen zijn en zullen worden.

Soms kan mij dat beangstigen (want pfff er gebeurd veel waar ik mijn kind voor wil beschermen!) en soms kan het me verrijken (want wauw andere inzichten verruimen je blik en geven inspiratie!)

Als de kinderen klein zijn heb je als ouder nog veel invloed op waar je kind wel of niet naartoe gaat, wat het kijkt, waar het zich mee bezig houdt. Maar hoe ouder ze worden, hoe meer je wilt dat ze geleerd hebben hier zelf (verstandige) keuzes in te maken.

‘It takes a village to raise a child’ is een quote die al heel oud is en eeuwenlang zijn bewijs heeft geleverd.

Immers: samen weten we meer dan alleen.

Dat is ook waarom ik geloof in coaches. In mensen die een tijdje met je optrekken om te inspireren, te bemoedigen en je een stapje verder te helpen.

Maandag 25 september 2023 start ik met een nieuwe groep en jij kunt er bij zijn! Check alle info op mijn website https://www.levenvanlinda.nl/masterplan

Tijdens de opvoedcursus ‘Masterplan Doelbewust Opvoeden’ ben ik jouw persoonlijke coach. Ik ben intensief betrokken bij het proces van de moeders die ik coach en doe er alles aan om jou te supporten in jouw moederschap!