Iedereen heeft het. Voor alles. Ja echt!

Mar 18, 2022
 

Visie. Iedereen heeft het. Voor alles.

Ja echt! Lees het nog maar eens. Jij hebt een visie voor de dingen die je doet in het leven. Alleen ben jij je er misschien niet altijd zo bewust van.

Bijvoorbeeld: Je gaat een weekendje naar Parijs. Je kiest voor het vliegtuig, de trein, de auto of de fiets. De reden daarachter is jouw visie. Want: sneller, goedkoper, gezonder of leuker.

Je komt thuis van je werk en gaat besluiten wat het avondeten wordt. Je hebt in de diepvries nog een makkelijke maaltijd, je gaat naar de supermarkt om verse boodschappen te halen, je bestelt iets of je hebt gisteren al eten gekookt voor vandaag. Jouw keuze is gerelateerd aan jouw visie.

En als je over bovenstaande niet hebt nagedacht, dan zegt dat dus ook heel veel over jouw visie. Dan vind je het misschien niet belangrijk genoeg om erover na te denken. Dat is namelijk ook een visie.

En zo werkt het ook in de opvoeding.
De één heeft er al diep over nagedacht nog voordat er een kind was geboren. De ander heeft er nog nooit bij stilgestaan!

Ik ben Linda de Groot en als christelijke gezins- en opvoedcoach is het mijn passie om moeders te supporten hun gezin te bouwen vanuit visie en kernwaarden!

----
Grappig genoeg schrijven we voor ons werk, bedrijf of een vereniging ons suf aan strategieën en visionstatements! Daar is het heel gebruikelijk dat er ergens groot een schilderij hangt met daarop de speerpunten van het bedrijf.

Terwijl ons gezin: het belangrijkste in ons leven soms een beetje richtingloos lijkt. Daar dromen we wel over, maar zichtbaar is het vaak niet echt!

Denk hier eens over na:
1. Kan ik onze gezinsvisie omschrijven in één duidelijke zin?
2. Kan ik 5 kernwaarden benoemen waardoor duidelijk is wat wij belangrijk vinden in ons gezin?
3. Hoe zorg ik ervoor dat het voor alle gezinsleden zichtbaar is dat dit onze levenswijze is?

----
Visie voor de opvoeding. De één heeft er al diep over nagedacht nog voordat er een kind was geboren. De ander heeft er nog nooit bij stilgestaan!