Home

Hoe organiseer ik mijn huishouden i.c.m. mijn drukke gezin?

levensstijl opvoedtips Sep 15, 2023

“Met twee jonge kinderen de hele dag om me heen, krijg ik het niet voor elkaar om mijn huishouden op orde te hebben. Hoe organiseer ik dit?”

Ik denk dat veel moeders zich herkennen in dit verhaal van Kirsten. Een huishouden met jonge kinderen gaat over het algemeen niet zoals je gepland had. Want net op het moment dat jij de wasmand wilt wegvouwen, wordt jouw kind wakker. Wil je gaan koken, dan hebben de kinderen gedoe met elkaar en wil je naar de supermarkt, dan heeft er net iemand een poepbroek.

De beste tip die ik je kan geven is dan ook eigenlijk: calculeer dat alvast in! Want hoe hoger jouw verwachting ligt, hoe groter de teleurstelling kan zijn! Terwijl als je van tevoren bedenkt dat alles anders loopt dan is elk ding wat lukt een winst!

Daarnaast helpt het kinderen om te weten wat jij gaat doen en wanneer je er dan weer voor hen bent. Dus leg uit dat je even de keuken netjes maakt en daarna een boekje met ze gaat lezen. Om vervolgens te zeggen dat je de was weg vouwt terwijl zij zelf mogen spelen tot mama klaar zodat jullie daarna samen koffie kunnen drinken.

Op deze manier praat je de kinderen door de dag heen en maak je het overzichtelijk voor ze.

Ik coach veel jonge moeders. Vaak zeggen ze van tevoren: “Linda ik weet niet hoe ik tijd vrij moet maken voor het Masterplan Doelbewust Opvoeden!” En ja…dat begrijp ik…! Want als het huishouden niet lukt; waar moet je dan de tijd voor een cursus vinden??! 🤯

Het grappige is dit: Als ze eenmaal zijn gestart zijn dit vaak de moeders die met een vliegende vaart door het programma gaan omdat ze zo graag meer willen horen, zien en leren!

Was jij die moeder die zich herkende in ‘geen tijd’ maar wil je wel graag starten met de opvoedcursus! Stuur me een mail via [email protected] en dan bespreken we de mogelijkheden! Liefs, Linda