De zin en onzin van goede voornemens

christelijk geloof Jan 12, 2023
 

Welke kant moet ik nou op gaan? Wat is de goede weg? Stel dat ik een verkeerde keuze maak?

Herken je deze vragen?

Aan het begin van het jaar voel je die druk misschien nog net even iets meer. Want de goede voornemens hoor je om je heen. Misschien ben je aan het bidden en vasten om Gods richting voor dit nieuwe jaar te ontdekken. Het liefst willen we een briefje uit de hemel met pasklare routes.

Als je voor een belangrijke of ingewikkelde keuze staat, kan je soms verlammen. Sta je op een kruispunt, dan kan twijfel toeslaan.

Ik wil je uitdagen: zet een eerste (kleine) stap en vervolgens de tweede. Vertrouw dat je leeft met de Heilige Geest en dat hij jou attendeert met de vruchten van de Geest om de juiste beslissingen te nemen. (Galaten 5)

Iedereen heeft zijn eigen relatie met God en manier om daarin Gods stem te verstaan. En zoals in iedere relatie is het een zoektocht hoe je hierin jouw/jullie eigen manier vindt.

De Bijbel verteld ons dat we dromen en visioenen kunnen zien. Dat God met een hoorbare stem kan spreken. Maar ook dat de vruchten van de Heilige Geest je zullen helpen ontdekken welke richting je op kunt.

Ervaar je vreugde, vrede, geloof? Zie het als een 'go'!
Merk je onrust, angst of wantrouwen? Ga even op pauze en heroverweeg je keuzes.

Eén ding heb ik ontdekt in mijn relatie met God: door in beweging te blijven, kan God meesturen. Sterker nog: door niks te doen, kwam ik sowieso niet vooruit ;-)

Dus....daarom maak ik goede voornemens! Niet om mee te doen aan een traditie of omdat alleen 1 januari het goede moment is voor goede voornemens.

Ik maak goede voornemens omdat het kleine doelen zijn op een groter geheel! Kleine stapjes die me helpen te wandelen in de visie en bestemming op mijn leven!

Gaat dat vanzelf? Oh no!

Ik zou 10 dagen geleden beginnen met een nieuw bijbel leesrooster.
Raad eens hoeveel ik heb gelezen? Precies 0.

Natuurlijk schiet de gedachte door me heen dat ik dan net zo goed kan stoppen. Maar als ik dat doe dan push ik mezelf niet tot een stap verder: namelijk dat ik meer wil leren uit Gods woord. Dus...ook al loop ik achter...ik ga inplannen wanneer ik mijn inhaalslag ga maken!!

ik noem dat: genade voor mezelf!

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik ervan hou om vroeg op te staan zodat ik even een half uurtje rust heb voordat de kids wakker zijn. En daar krijg ik heel veel reacties altijd op. Want andere moeders willen dat ook, maar dan lukt het niet. Of er zijn andere redenen waardoor het niet lukt.

Mijn advies is altijd: heb een beetje genade voor jezelf! Zet niet gelijk om 5 uur de wekker; maar 10 minuutjes eerder. En lukt het een dag niet? Nou dan is het pech gehad. En wil jij liever zo lang mogelijk in bed blijven liggen: doe dat dan vooral!

Goede voornemens gaan niet over het na-apen van elkaar of het nastreven van iemand anders zijn ideale leven!

Het gaat erom dat jij gaat ontdekken wat JOUW ideale leven is! JOUW ideale gezin en JOUW persoonlijke levensstijl.

En precies dat is mijn verlangen met het Masterplan Doelbewust Opvoeden voor jou als moeder! Dat jij niet een manier van opvoeden gaat overnemen omdat het op manier zus of zo moet. Maar dat je gaat ontdekken wat een opvoedstijl is die bij jou hoort zodat je trots en zelfverzekerd op jezelf kunt zijn!

Niet mijn manier. Niet de manier van jouw zus of een bepaalde opvoedgoeroe. Nee, jouw persoonlijke opvoedsysteem!

En goed nieuws, want ik ga binnenkort weer starten! Dus check mijn website https://www.levenvanlinda.nl voor alle info!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.