Help! Hoe ga je om met falen?

Sep 12, 2022
 

Gillende kinderen om je heen.
Ruziënde broertjes en zusjes.
De woorden die je tot je kinderen spreekt lijken niet binnen te komen.
Je weet niet hoe je de situaties om kunt keren.
Het is alsof je geen grip hebt op de opvoeding.

Soms heb je van die dagen.
Soms gaat het daarna beter.
Maar soms blijft het een negatieve spiraal waar je in blijft zitten.

Ik ben Linda de Groot, christelijke gezins- en opvoedcoach. En ik geloof dat je met deze gevoelens af kunt rekenen en met kleine aanpassingen een trotse en zelfverzekerde moeder kunt zijn!!

Als moeder van 4 kids ken dat gevoel van ‘help, wat moet ik doen?!’

Je zit zelf midden in je gezin en in je bubbel dat je aan het zoeken bent hoe je daar weer uit moet komen. En soms kom je daar niet alleen uit. Of sterker nog: dan weet je dat het goed is om mensen om je heen te verzamelen!

Mij heeft het altijd geholpen om mensen om me heen te hebben. Soms voor kleine tips. Af en toe voor forse feedback. Mensen die me hielpen focussen op wat ik nou eigenlijk echt wilde! Ik geloof dat we bij elkaar op de wereld zijn gezet om community te zijn. Met en van elkaar te leren!

Wat ik zo tof vind om in de Bijbel te lezen is dat mensen God mensen altijd uitdaagt om een betere versie van zichzelf te worden. Hij heeft het over werkwoorden als ‘maak discipelen’ of wees het licht en wees het zout van de aarde.
Het zijn allemaal woorden van actie. Woorden waarbij je niet achterover geleund kunt blijven zitten; maar in de actiemodus wordt gezet.

Mijn grootste verlangen is om de meest toffe kinderen op te laten groeien! Een mooi gezin te kunnen bouwen met een veilig thuis. Kinderen groot te brengen die wandelen in de gaven en talenten die God ze heeft gegeven.

Maar ik weet ook dat dit niet vanzelf gaat. Sterker nog…dat ik heel vaak faal; maar gelukkig ook altijd weer op kan staan en een nieuwe kans krijg!!

Falen en schuldgevoel kunnen je heel ver weg houden bij een gevoel van trots en zelfverzekerdheid. Terwijl God een God is van genade en ons telkens en keer op keer een nieuwe kans geeft.

De vraag is: geef jij jezelf genade? Gun jij jezelf de kans om het steeds opnieuw te proberen?

Het Masterplan Doelbewust Opvoeden is een online programma waar ik jou 1-op-1 kan begeleiden in jouw rol als moeder. Ik sta deze maanden naast je om het beste uit jezelf te halen omdat ik geloof dat jij de perfecte moeder bent voor jouw kinderen!!

Eigenlijk is mijn vraag aan jou heel simpel:
Ben jij bereid om ja te zeggen tegen doelbewust opvoeden.
Ja tegen investeren in jouw gezin
Ja om een levenslange verandering in te zetten?

Ja?! Let’s go for it!!

Ik start binnenkort een nieuw traject, dus meld je snel aan via de website www.levenvanlinda.nl