Droom jij je leven of leef jij je droom?

May 06, 2022
 

Lieve stoere mama, deze vraag kan je laten opleven of het laat je verlammen. Het kan je energie geven of je wordt er moe van! Je gaat nu rechtop zitten om verder te luisteren of je wilt deze boodschap weg klikken.

Ik zou je willen uitdagen: blijf nog even aangehaakt!

Het is mijn verlangen dat jij lekker in je vel zit en kunt genieten van jouw rol als moeder!

Maar simpelweg voelen we dat niet niet altijd zo.

Er zijn fases (ja echt, het zijn fases!) dat we moe, zó moe zijn.
Al die ballen in de lucht, alles wat er van je verwacht wordt, alles wat je goed wilt doen!

En dan begin ik ook nog over dromen?! Serious?!

Oke….laten we even met elkaar levelen.

Misschien ben je nu op en vooral gewoon druk met overleven. Dat kan eh! Voor een tijdje!
Want ik geloof namelijk dat er manieren zijn om dat gevoel van overleven om te zetten in ‘leven’.
Dan is dat dus jouw droom: van een status van overleven naar een status van ‘leven’.

Misschien ben jij nu net weer een beetje aan het ‘leven’. Er is balans in je leven, de jongste is net naar school en je hebt weer wat meer tijd. Kortom, je begint weer na te denken over een tijdsinvulling zonder altijd maar voor de kinderen er te moeten zijn.
Dan begint daar jouw droom.

In welk stadium van je leven je ook zit. Er is altijd iets om van te dromen.
Soms groot, soms klein!
Soms aan de oppervlakte, soms weggestopt.

Wat zit er in je hart? Wat is dat ene waarvan je misschien denkt dat het nooit zou gebeuren maar waarvan je stiekem wel hoopt dat het komt? Wat zou je doen als niks of niemand je tegen kon houden?

In het Masterplan Doelbewust Opvoeden heb ik een module over het creëren van een goede balans. Want wij vrouwen vinden dat gewoon ingewikkeld! We zijn net spaghetti. We willen alles doen, het liefst tegelijkertijd en ook nog goed!

Om daar een beetje orde in te krijgen, moet je heel bewust nadenken en keuzes maken.

Ik zie een rode lijn in dingen die je tegen kunnen houden in het leven van jouw droom:

Klein geloof: wie ben ik om dat te kunnen realiseren? Waarom zou het mij gegund zijn? Er zijn vast anderen die dat veel beter kunnen dan ik?
Onzin! Jij hebt iets te brengen op deze wereld! Jij bent onderdeel van het grote Masterplan van God en jij bent één van de vele puzzelstukjes hierin die tot zijn recht mag komen!

Gebrek aan focus: wij vrouwen vinden te veel dingen leuk, te veel dingen kunnen we en daardoor verspreiden we onze tijd en aandacht waardoor die ene droom niet tot stand komt.

Tekort aan doorzettingsvermogen: we zien het wel voor ons die droom, maar we willen het nu! En terwijl we wel voor ons zien wat we willen, hebben we net even te weinig discipline om het tot werkelijkheid te volbrengen.

Wil jij jouw leven dromen of wil jij jouw droomleven?

Ik wil jou helpen om te ontdekken wat jouw droom en jouw visie is voor jouw leven en gezin! En niet alleen dat! Ik wil je ook helpen om dit tot werkelijkheid te laten komen!!

In mijn online programma ‘Het Masterplan naar Doelbewust Opvoeden’ help ik jou van A tot Z aan een persoonlijk opvoedsysteem om jouw ideale gezinsleven tot werkelijkheid te laten worden! Het is van levenslange waarde omdat we van scratch af aan gaan dromen!

Laten we samen aan de slag gaan!