Home

Tot wanneer douchen we open en bloot?

christelijk geloof opvoedtips Aug 11, 2023
douchen

Kinderen (en tieners ;-)) zijn heel eerlijk en transparant over wat zij vinden. Dus wees maar niet bang: als zij het niet meer vinden kunnen om hun moeder in hun nakie te zien, dan ga je dat écht van ze horen!!

Samen bepaal je de cultuur waarop jouw gezin met naaktheid omgaat en hoe hier openheid aan wordt gegeven.

Sommige moeders vinden het belangrijk dat hun kind af en toe een naakt en ontwikkeld vrouwenlichaam ziet in plaats van het lichaam van een fotomodel. Andere moeders kiezen ervoor om de privacy van hun lichaam te bewaren.

Er is geen goed of fout. Wel heeft iedere keuze een gevolg voor het perspectief van jouw kinderen op naaktheid; nu en in de toekomst. Dus het is goed om hier als ouders samen over na te denken en dit bespreekbaar te maken met je kinderen. Iedereen heeft persoonlijke grenzen en het is belangrijk dat kinderen die gaan ontdekken.

Wat ik persoonlijk heel erg belangrijk vind in de opvoeding van mijn kinderen is dat ze naar zichzelf leren kijken door de ogen van hoe God ze heeft gemaakt! Dat hun identiteit niet afhangt van hoe ze eruit zien, maar van wie ze zijn! En dat is een goddelijke identiteit!

Ook jij en ik als moeder kunnen daar soms onzeker over zijn. Want die goddelijke identiteit die zien we niet altijd van onszelf!

👙 We vinden onszelf net iets te stevig om in de bikini te gaan deze zomer
🫢 We balen ervan dat we niet altijd geduldig op onze kinderen kunnen reageren
🥰 We voelen onszelf tekort komen in het omkijken naar de mensen om ons heen
👉🏻 En zo kunnen we met elkaar het rijtje nog wel aanvullen…

Toch lezen we in het bijbelboek Genesis dat God de aarde schiep en het méést enthousiast was over ‘de mens', omdat het geschapen was naar Gods evenbeeld met een goddelijke identiteit. Puur, schoon, volmaakt en heilig.

In de cursus 'Genadig moederschap' ontdek je hoe je ondanks aanklachten van de duivel op jouw gedachten en zelfbeeld, kunt kíezen voor een goddelijke identiteit!

“Door het wonder van het kruis heeft Jezus jouw verlost uit de macht van de aanklager” (openbaringen 12: 10)

De cursus is beschikbaar op https://www.christelijkopvoeden.nl/genadigmoederschap