Zomertip 1: Stel een doel

Jul 05, 2022
 

De één kijkt ernaar uit, de ander ziet er enorm tegenop: 6 weken zomervakantie

Slow mornings, speeltuintjes in de zon. maar het andere moment barbies om je oren en denk je: waar is dit mis gegaan??!

De komende tijd zal ik iedere week tips met je delen over hoe je als moeder sturing kunt geven aan jouw gezin zodat je een zo relaxt mogelijke zomervakantie tegemoet gaat!

Zo relaxt mogelijk! Want laten we eerlijk zijn: kinderen blijven kinderen en die hebben gewoon af en toe onenigheid met elkaar en luisteren soms even niet. En jij als moeder zit de ene dag beter in haar vel dan de andere! maar ik geloof wel dat je met kleine aanpassingen een groot verschil kunt maken in het creëren van een relaxte(re) zomervakantie!

Het begint al bij het stellen van een doel!
Een doel ja!

Want nu je midden in deze drukke laatste weken van het schooljaar zit, zie jij misschien enorm uit naar een zomervakantie zonder vaste afspraken, zonder sportclubjes en gehaast! Maar tegelijkertijd zorgt juist dit ook voor veel moeders als een doelloos gevoel. Een dag waarbij niks uit je handen komt en daar kan je dan achteraf van balen!

Door te bedenken wat het doel is van jouw vakantiedag, de vakantieweek of de hele vakantieperiode; kan je bij jezelf creëren dat je een voldaan gevoel overhoudt.

Een doel stellen, begint bij de vraag welk gevoel je aan het einde van de vakantie wilt hebben? Wil je het gevoel hebben dat je bijvoorbeeld totaal uitgerust bent, heel veel verveelmomentjes hebt gehad zodat je weer zin hebt om aan het werk te gaan en een maximaal aantal boeken hebt kunnen lezen. Wil je juist zoveel mogelijk nieuwe dingen ontdekt hebben, maximaal aantal kilometers gereisd hebben en het gevoel hebben dat je er alles uitgehaald hebt wat erin zit?

Twee totaal verschillende doelen. Maar door dit voor jezelf te omschrijven, kan je vervolgens invullen hoe je hiermee omgaat!

Zo kan ook het doel van een enkele dag verschillen. Een dag niks doen kan nutteloos voelen als je het niet van tevoren hebt bedacht; maar als je het als doel had…dan is het in 1x heel nuttig!

Denk hier eens voor jezelf over na: Wat is het gevoel wat jij aan het einde van deze zomervakantie wilt hebben? Welke vibe wil je dat er in jouw gezin voelbaar is tijdens deze zomerweken? En wat zijn activiteiten of dingen die je minimaal gedaan wilt hebben?