Hoe jij denkt, bepaalt jouw bestemming

Jul 10, 2023
denken

Wist je dat je dagelijks tussen de 40.000 en 60.000 gedachten hebt? Geen wonder dus dat je gedachten de hele dag door heen en weer geslingerd worden! Zonder dat je het door hebt!

Priscilla Docter verteld hierover in de zomercursus: “We laten onze gedachten maar vaak gewoon hun gang gaan. Terwijl de Bijbel ons vertelt in spreuken 23:7 ‘Zoals een mens denkt in zijn hart, zo is hij.' Je denken bepaalt dus wie je bent. Het bepaalt je gedrag en het beïnvloedt je woorden!”

In de video en opdrachten van de zomercursus staat het thema ‘Vernieuw je denken’ centraal waarin Priscilla uitlegt hoe je stap voor stap je denken kunt vernieuwen zodat je meer en meer kunt wandelen in je bestemming.

Want sommige dingen zijn in de loop der jaren ‘eigen’ geworden, en het kan voelen alsof je geen controle hebt over die gedachten! “Toch, zegt Priscilla, geloof ik dat je door het dagelijks vernieuwen van je gedachten hier een ommekeer in kunt maken. Want leugens zullen blijven komen, maar met een actieve houding kan je dit weerstaan!”

In de zomercursus vertelt Priscilla stapsgewijs hoe jij hiermee aan de slag kunt.

Een mooi aansluitend gedicht die past bij dit thema:

Zaai een gedachte, oogst een daad
Zaai een daad, oogst een gewoonte
Zaai een gewoonte, oogst jouw karakter
Zaai karakter, oogst een bestemming

Mooi hé, dat God ons heeft gemaakt om altijd te blijven vernieuwen om de beste versie van onszelf te worden!

Wil jij je hiernaar uitstrekken? Meld je aan voor de zomercursus.