De zin en onzin van een christelijke coach

Apr 15, 2022
 

Oke, laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen!
Als het leven gewoon lekker doorloopt, dan sta je er misschien niet zo bij stil. Maar als ziekte of dood ineens heel dichtbij komt, dan ga je nadenken.

Nadenken over het leven,
Nadenken over de dood,
Nadenken over een hemel of nadenken over wat er na dit leven wel of niet zal komen.

En welk antwoord jij hier ook voor jezelf op hebt: er zit een bepaalde mate van geloof in!

Want je kunt zeggen: Ik geloof in een plek voor mij in de hemel, ik geloof in reïncarnatie. Of misschien stopt voor jou gewoon het leven hier op aarde en is er vervolgens niets.

Wat jouw antwoord ook is: dat is een geloof! Het geloof waarin jij een bepaald vertrouwen hebt gesteld.

Maar als die vraag dan zo dichtbij komt over leven en dood….dan zet het je ook letterlijk stil bij de zin en de onzin van het leven. Want stel jij zou vandaag weten dat je nog precies één week te leven hebt…wat ga jij dan doen?

Ik stel dit soort vragen aan de moeders die ik coach…Het zijn vragen die je helpen om bij de kern te komen van wie jij bent en wat jou drijft!

Want wat ga jij doen in de laatste week van jouw leven?
Waarschijnlijk is dat antwoord anders dan de invulling van jouw agenda de komende week.

In mijn coachingsprogramma ‘Masterplan Doelbewust Opvoeden’ support ik moeders om vanuit visie te bouwen aan hun ideale gezin zodat ze trots en zelfverzekerd kunnen zijn.

Ik doe dit vanuit mijn christen zijn en dat is een hele bewuste keuze!

Kijk, opvoedtips en bepaalde methodieken om je opvoeding succes te geven; die kan ik ook geven zonder mijn christelijke principes te benoemen. Dus in die zin zou ik ook prima het woord ‘christelijke’ van mijn voorstelrondje af kunnen halen.

Maar ik geloof in meer dan alleen maar opvoed trucs. Ik geloof in meer dan het toepassen van bepaalde methodes en hulpmiddelen!

Ik geloof namelijk in een God die jou bedoeld heeft om te stralen en te schitteren vanuit Zijn identiteit. Een identiteit van Liefde, zelfacceptatie en zonder veroordeling. Een God die al voordat de aarde bestond bepaalde principes had bedacht om ons als mensen mee te geven op deze aarde. Een bovennatuurlijke God met bovennatuurlijke principes!

En dat…dat is wat mij betreft een dikke plus! Tenminste…als jij daarin bemoedigd, gecoacht en uitgedaagd wilt worden!

Ik ben bereid om aan jouw zijde te staan tijdens het Masterplan Doelbewust Opvoeden!
Wil jij ontdekken of ik de goede coach voor jou kan zijn? Laten we dan eens vrijblijvend met elkaar kennismaken!