Hoe creëer je de juiste balans?

Sep 22, 2022
 

Soms werken we veels te veel en is het totaal uit balans.

Frustraties, werkdruk, het opvangen van werkzaamheden, slapeloze nachten van de zorgen of juist van de eindeloze ideeën.

De verantwoordelijkheid die we voelen voor onze bedrijven, teamleden en klanten is groot. Het verlangen dat alles goed draait en voor iedereen een meerwaarde geeft, is sterk!

Tegelijkertijd geeft dit harde werken ook mogelijkheden om dingen te doen die we tof vinden! We kunnen onze eigen agenda’s plannen en daardoor kunnen papa en mama allebei op de eerste schooldag de kinderen naar school brengen. We werken soms nachten door, maar in de ochtend kan er soms ook gesport worden.

Het sleutelwoord hierin is: balans.

En balans is voor iedereen anders.

Hoe voor jou de juiste balans is, kan je pas bepalen als je een ideaalbeeld voor ogen hebt.

Kijk…ik heb best weleens bedacht dat het me heerlijk lijkt als mijn man iedere dag pas om 9 uur naar kantoor rijdt; en om 5 uur weer thuis zit.
maar als ik dat dan ga door visualiseren dan weet ik dat dit niet de baan is waar hij heel veel excitement van zal krijgen.

Dan heb ik wel altijd een man aan tafel zitten; maar niet de sparkel.

Ik heb ook weleens naar anderen gekeken en gedacht: goh dat is toch leuk dat je samen op tennisles zit en iedere maandagavond samen naar de sportschool gaat.

Maar inmiddels heb ik me gerealiseerd dat dit niet is waar ik heel blij van wordt; en dat dit dus niet iets is voor ons.

…kijken naar anderen en denken dat het gras bij de buren groener is…dat is heel makkelijk.
Wat lastiger is, is om uit te zoeken wat jou of jullie sparkel is. Jullie goddelijke balans en de juiste verdeling van tijd.

Wij houden van vaste ritmes waarin we allebei een eigen werkavond hebben; maar ook een vaste datenight zodat we altijd weten dat er voldoende tijd is om aandacht voor elkaar te hebben.

Er kan dus hard gewerkt worden; maar we stellen ook prioriteit aan ons huwelijk en de tijd met ons gezin.

Ik zie in mijn omgeving dat een goede balans en juiste ontspanning vinden niet altijd makkelijk is. Daarom is dit ook een hele module in het Masterplan Doelbewust Opvoeden. Want als je niet zelf lekker in je vel zit dan kan je ook niet goed voor jouw kinderen en omgeving zorgen.

Wist je dat je met een aantal kleine toepasbare tips ook al meer rust en minder stress kunt krijgen op je dag?

Ik heb er een gratis E-book over geschreven die je kunt downloaden op mijn website www.levenvanlinda.nl