Home

40 dagen op camperreis!!

camperavontuur May 27, 2024

Nog maar 2 maanden en dan is het zover!! We gaan 40 dagen op avontuur met de camper! En wow dat is lang! Maar ook: oh zo gaaf!

De meest gestelde vraag is: ‘Waar gaan jullie allemaal naartoe?' En: 'Heb je alles al gepland of ga je op de free flow?’

Oke…als je mij een beetje kent dan weet je het antwoord op deze vraag ;-)

Het liefs zou ik willen antwoorden dat we op de free flow gaan! Want ej…dat hoort toch bij het camperleven!?

Maar eerlijk: ik ga daar niet goed op!
Kortom: Wij plannen onze reis!!

Vanaf m’n keukentafel zoeken we de plekken uit die we willen zien. Super handig ook want met meerdere schermen open op de laptop zien we op het ene scherm de route en afstanden op Google Maps; en op het andere scherm zoeken we naar de beste campingmatch! Wat ons betreft veel handiger dan al dat gepuzzel op de telefoon onderweg!

Ik hoor mezelf heel vaak tegen manlief zeggen: “Later als we met z’n 2-en gaan camperen dan…!” Dan boeken we niets van tevoren. Dan zien we wel waar we terecht komen. Dan boeit het niet of er een zwembad is. Dan…

Maar met 4 kinderen in de leeftijd van kleuter tot tienerleeftijd heb ik niet zoveel zin om campings af en aan te slepen voor een geschikt vrij plekje! En de kinderen willen gewoon in een lekker zwembad plonzen na een lange warme reisdag.

Kortom: wij gaan gepland en goed georganiseerd op pad!

De komende maanden zal ik op mijn blog en social media meer vertellen over hoe we dat allemaal doen met ons grote gezin.

Wat werkt er wel en niet met de tuinmeubelen bij het camperleven? Welke spullen zijn musthaves als je op reis bent met de kids? Hoe zorg je voor voldoende tijd voor jezelf én je partner terwijl je 24/7 op elkaars lip zit?!

Inmiddels hebben we met onze camperervaringen aardig wat trucjes en voorbereidingen ontdekt die ons helpen om als groot gezin met de camper op reis te gaan. We hebben ze letterlijk gaandeweg geleerd, maar ook dankzij veel verschillende tips van andere kampeerders. Daarom nemen we jou als lezer ook graag mee in onze ervaringen en avonturen!

Afgelopen week zijn we weer voor het eerst dit seizoen op pad geweest met de camper! Zodra hij uit de winterstalling komt en ik mijn eerste stap zet voel ik het! Dit is die bubbel waar ik in wil!!

Wij hebben er zin in!

Deze zomer reizen we 40 dagen door 10 landen van Europa. Hoe we dat doen?

  • We plannen onze route van tevoren zodat we een goede balans hebben in de reisafstanden, we bepaalde bezienswaardigheden kunnen afvinken en we weten waar we kunnen overnachten.
  • Tegelijkertijd houden we ruimte voor spontane plannen! Willen we ergens langer blijven, dan zijn we flexibel. Maar bevalt een plek ons niet, dan trekken we door!
  • We gaan mee op het ritme van de vakantie. Dus onze kinderen gaan tegelijkertijd met ons naar bed. Hierdoor hebben wij geen gezamenlijke romantische avonden bij kaarslicht. Maar daarentegen zitten wij 's ochtends met een bakkie koffie in het restaurantje van de camping terwijl 1 voor 1 de kids wakker worden en aanschuiven voor een franse croissantje of de Italiaanse zoete brioche

Het camperleven kan op de free flow maar dus ook best georganiseerd verlopen ;-) Iedereen op zijn eigen manier, maar onze 6-weekse camperreis staat dus al aardig in de steigers!

Vind je het leuk om mee te gaan op avontuur? Volg @‌levenvanlinda op social media.